úterý 14. dubna 2015

Kefírová buchta s kokosem (Kefírovka)

  A máme tu nový den a spolu s ním i recept, který jsem vám včera slíbila. Jak jste se mohli dočíst v článku Ema de la Fujtajbl, občas to při mém pečení vypadá jako při protipožárním cvičení, či jako po výbuchu plynu. Tak to prostě je. Nebudu ze sebe dělat nějakou roztomilou kuchařku, která vše zmákne na poprvé a jejíž všechny produkty jsou zralé na Instagram. Chybami se prostě člověk učí, důležité je se nevzdávat a zkoušet to znovu a znovu, dokud nejsme s výsledkem spokojeni. A to platí nejen v kuchyni, ale i v životě :-).



 Včerejší den, byl celkem náročný. Unavená, s náladou  na bodu mrazu jsem dorazila domů a nervózně poklepávajíc prsty o desku stolu jsem vymýšlela, co budu další den snídat. Z lenosti a nedostatku surovin jsem sáhla do kredence pro archivní kuchařku mojí mamky a za necelou hodinku se zrodila má první kefírová buchta. S radostí vám jí nyní přináším jako typ na rychlou sladkou tečku nejen ke kávě, ale když potřebujete vyklidit spíš a nechce se vám experimentovat :-).


 Co je třeba: (dávka je na obdélníkový plech)

 2 hrnky polohrubé mouky
 2 hrnky cukru (dala jsem moučkový)
 1 kefírové mléko (500 ml)
 1 prášek do pečiva
 3 lžíce kokosu
 3/4 hrnku oleje
 4 - 5 lžiček kakaa

 Jak se to splácá:

 No tak to je fofr, že se vám mezitím nestihne ani uvařit voda na kafe. Prostě vše pořádně smícháte v míse, nebo v robotovi a vylijete na vymazaný a vysypaný plech (Hera + polohrubá mouka). Dáte péct na 170 °C cca 25 minut, ale nezapomeňte použít osvědčenou kontrolorku (suchá špejle).
 Do rána vám krásně vystydne a ke kávičce je příjemnou společnicí. U nás doma se dělá od nepaměti a celý plech je prakticky do druhého dne snědený, protože je to nehorázně dobrá a jednoduchá bašta :-).
 Užijte si krásný den a brzy zase u kafíčka a počteníčka.
Emička

Žádné komentáře:

Okomentovat