Včerejší den, byl celkem náročný. Unavená, s náladou na bodu mrazu jsem dorazila domů a nervózně poklepávajíc prsty o desku stolu jsem vymýšlela, co budu další den snídat. Z lenosti a nedostatku surovin jsem sáhla do kredence pro archivní kuchařku mojí mamky a za necelou hodinku se zrodila má první kefírová buchta. S radostí vám jí nyní přináším jako typ na rychlou sladkou tečku nejen ke kávě, ale když potřebujete vyklidit spíš a nechce se vám experimentovat :-).
Co je třeba: (dávka je na obdélníkový plech)
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru (dala jsem moučkový)
1 kefírové mléko (500 ml)
1 prášek do pečiva
3 lžíce kokosu
3/4 hrnku oleje
4 - 5 lžiček kakaa
Jak se to splácá:
No tak to je fofr, že se vám mezitím nestihne ani uvařit voda na kafe. Prostě vše pořádně smícháte v míse, nebo v robotovi a vylijete na vymazaný a vysypaný plech (Hera + polohrubá mouka). Dáte péct na 170 °C cca 25 minut, ale nezapomeňte použít osvědčenou kontrolorku (suchá špejle).
Do rána vám krásně vystydne a ke kávičce je příjemnou společnicí. U nás doma se dělá od nepaměti a celý plech je prakticky do druhého dne snědený, protože je to nehorázně dobrá a jednoduchá bašta :-).
Užijte si krásný den a brzy zase u kafíčka a počteníčka.
Emička
Žádné komentáře:
Okomentovat